Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Turfschip geplaatst langs kanaal Almelo-Nordhorn: 'Een prachtexemplaar'

Turfschip201
Turfschip geplaatst bij Almelo-Nordhornkanaal
Beeld: Twente FM

NOORD DEURNINGEN - Dinsdag is het turfschip geplaatst langs het Almelo-Nordhornkanaal, nabij het Wielermuseum van Hennie Kuiper. Het is onderdeel van het doel om een cultuurhistorische route te creëren langs het kanaal. In een eerder stadium werd het fietspad langs het kanaal verbreed.


"Het Turfschip is een prachtexemplaar uit de 18e eeuw. Dankzij dit historische Turfschip kunnen wij toeristen en inwoners een cultuurhistorische route langs het Almelo-Nordhornkanaal bieden", zo laat wethouder Benno Brand weten. "Zo zorgen wij dat er een historische belevenis wordt gecreëerd langs het kanaal."

De Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Het turfschip is hier een onderdeel van. Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.