Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gem. Oldenzaal start werkzaamheden aan kruispunt Berkstraat/Steenstraat/Beatrixstraat/Spoorstraat

Wegwerkzaamheden bord
wegwerkzaamheden bord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Op maandag 8 november wordt er in Oldenzaal gestart met de werkzaamheden aan het kruispunt Berkstraat/Steenstraat/Beatrixstraat/Spoorstraat. De werkzaamheden gaan zo'n vier weken in beslag nemen.


De gemeente gaat de verkeerslichten op het kruispunt vervangen, omdat de huidige verkeerslichten verouderd zijn. De fietsers krijgen na de werkzaamheden niet meer tegelijkertijd met de auto's groen licht en buiten de spits krijgen de fietsers vaker groen.

Door de nieuwe instellingen wordt de doorstroming op het kruispunt beter en veiliger. Daarnaast worden de bovenste asfaltlagen vervangen en vernieuwd de gemeente een groot deel van het omliggend trottoir. Hiervoor wordt het kruispunt grotendeels gesloten voor doorgaand verkeer.

Verkeer in de richting Spoorstraat - Beatrixstraat (en andersom) kan tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de route met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Het overige verkeer wordt omgeleid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.