Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oldenzaal voetbal club FC Berghuizen
oldenzaal_voetbal_club_FC_Berghuizen
Beeld: Twente FM

TWENTE – DETO Twenterand wist zaterdag met tien man knap een punt te pakken tegen Volendam, terwijl SVZW na een goede comeback een punt uit handen gaf. Quick ’20 liet voor het eerst dit seizoen punten liggen.Eerste klasse DTweede klasse HVierde klasse F

DETO mocht na ruim negentig minuten spelen tevreden zijn met een punt. Volendam pakte al in het begin van de wedstrijd het initiatief en dat resulteerde na een halfuur spelen in de 0-1. Toen DETO-doelman Roberto Stopel nog voor rust in kon rukken met een rode kaart na vermeend hands buiten het strafschopgebied, werd de opgave nóg lastiger voor de thuisploeg. Voormalig KOSC-doelman Ralph Muller nam zijn plek in.

Vlak voor rust kwam DETO, ondanks de man-minder-situatie, op gelijke hoogte. Kai Wesselink scoorde vanaf de stip. Volendam had het in de tweede helft een stuk lastiger, maar kwam wel weer op voorsprong. DETO pakte uiteindelijk een knap punt via Coplan Soumaoro.

Voor SVZW verliep de middag een stuk moeizamer. De ploeg stond al snel op een 0-3 achterstand, maar kwam knap terug naar 3-3. Voor niets, bleek niet veel later: CSV Apeldoorn pakte alsnog de overwinning door een late 3-4.

Quick’20 won vorige week nog overtuigend van buurman De Esch, maar een week later liet de ploeg voor het eerst dit seizoen punten liggen. Op bezoek bij nummer twee IJVV stond er na ruim negentig minuten spelen een 1-1 eindstand op het scorebord. Quick had het betere van het spel en stond lang op voorsprong, maar in de laatste minuten van de wedstrijd kreeg het de 1-1 om de oren.

FC Berghuizen kreeg op het eigen sportpark Phenix op bezoek. Acht doelpunten wist de thuisploeg te maken tegen een weerloze tegenstander uit Enschede: 8-0.