Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Welman opent eerste lustrumeditie van Twente Short

Film 2
Film
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Burgemeester Patrick Welman opent zondag 14 november de vijfde editie van Twente Short, het festival van de korte film. Te gast zijn onder andere Dennis Alink en Ronald Voort.


Al maandenlang heeft een groep enthousiaste filmliefhebbers gewerkt aan een boeiend programma voor deze gezellige zondagmiddag. Er zijn elf korte films van maximaal tien minuten genomineerd die deze middag op het doek van 9 x 4 meter vertoond worden, met professioneel geluid.
Patrick Welman, burgemeester van Oldenzaal, opent het festival om 13.30 uur. Daarna worden er elf genomineerde korte films vertoond. Die zijn geselecteerd door de vakjury.
Een unieke gelegenheid voor de filmmakers om de tien minuten korte films aan een groot publiek te laten zien met professioneel geluid.

Nieuwste Twentse speelfilm

Na de pauze vertelt Dennis Alink over zijn nieuwste Twentse speelfilm One of us en natuurlijk laat hij ook enkele fragmenten van deze film zien. De film speelt zich onder meer af in Ootmarsum en Oldenzaal.
De tweede gast die middag is Ronald Voort, een bekende cineast en documentairemaker uit Almelo. Hij vertelt over zijn werk voor onder andere NPO, RTL en vele andere omroepen en organisaties aan de hand van fragmenten uit zijn films.
De presentatie van Twente Short wordt op een geheel eigen wijze verzorgd door Magda Nij Bijvank. Nij Bijvank is een veelzijdige artiest die ook meespeelde in Hanna van Hendrik.

Boeskoolmenneke

Prijswinnaars ontvangen het gouden, zilveren of bronzen Boeskoolmenneke. Daarnaast is er een publieksprijs en de Twentse filmprijs. Na de prijsuitreiking is er een gezellige nazit voor alle inzenders van films en een netwerkbijeenkomst.
Aanmelden kan via de site van het filmhuis en de kosten voor een kaartje zijn 9,50 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.