Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Eerste Twents Jongeren Filmfestival in Filmhuis Oldenzaal

Film 1
Film
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De opening van het eerste Twents Jongeren Filmfestival is op vrijdag 12 november in Filmhuis Oldenzaal. Er worden tien genomineerde korte films getoond. Jongeren zijn welkom om de films te beoordelen.


De korte films zijn gemaakt door jongeren bij Maakplaatsen en deelnemende brugklassen van VO-scholen uit de regio. Filmhuis Oldenzaal nodigt jongeren uit deze films te beoordelen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een gratis ticket en kijken op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur gezamenlijk tien korte films. Daarna kunnen de jongeren hun mening geven over deze genomineerde films die geselecteerd zijn door een deskundige jury. Daar is zelfs een publieksprijs voor.
Direct na de pauze zie je ‘Q en A’ met Marie- Anne Faustinelli (1995), kunstenaar uit Arnhem, met vette muziekvideo's. Ze laat zien hoe ze dat doet. De thema's van haar films zijn erg actueel.

De presentatie van dit gratis filmfestival is in handen van Emma Bouman, projectmedewerker bij Filmhub Oost. Bouman heeft een achtergrond in de kunsteducatie en is heel erg enthousiast over filmeducatie.
Filmhub Oost is het expertisecentrum voor filmeducatie, en leert leerlingen over de kracht van film en de duizenden zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeldverhaal zitten. Aan het einde van de middag worden de prijswinnaars 2021 bekend gemaakt.

Aanmelden kan via de site van het Stadstheater.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.