Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Deurningerstraat weer open

Deurningen plaatsnaambord
Deurningen plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

HENGELO - De Deurningerstraat is weer open. Wie de afgelopen maanden op de Oldenzaalsestraat af wilde slaan naar Deurningen reed tegen een afgesloten Deurningerstraat aan.


De werkzaamheden zijn nu, na ongeveer tien maanden, afgerond door aannemer Heijmans. De weg is op vrijdagmiddag 29 oktober weer geopend. Het resultaat: een klimaatbestendige inrichting mét stiller asfalt en vrijliggende fietspaden langs een groot deel van de straat.

Op vrijdag 2 juli ging het eerste deel van de weg al open. Doorrijden vanaf de M.A. de Ruyterstraat naar de rotonde Sloetsweg was toen weer mogelijk. Dat deel van de weg kreeg volledig vrijliggende fietspaden.
Na de bouwvak werd er gewerkt aan de Deurningerstraat tussen de Oldenzaalsestraat en de M.A. de Ruyterstraat. Op dit stuk was te weinig ruimte voor vrijliggende fietspaden, daar zijn fietssuggestiestroken aangebracht. De verkeersveiligheid en doorstroming is hiermee verbeterd.
De klus is nog niet helemaal klaar. Veertien nieuwe esdoorns worden nog dit najaar langs de straat aangeplant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.