Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentse zonneauto vergroot voorsprong na één na laatste etappe in Solar Challenge Morocco

20211028 solar01
Twentse zonneauto vergroot voorsprong na één na laatste etappe in Solar Challenge Morocco
Beeld: Twente FM

TWENTE - Solar Team Twente slaagde er op de voorlaatste etappe in om de voorsprong op het Belgische team te vergroten naar 49 minuten.


Met nog één etappe te gaan staat het team eerste in het klassement van Solar Challenge Morocco. Morgen is de finish in Agadir waar bekend wordt welk team zich de eerste winnaar van Solar Challenge Morocco mag noemen. Het studententeam van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion mocht vanochtend als eerste van start in de vierde etappe van de race voor zonneauto’s in Marokko.

Drie minuten nadat zonneauto RED Horizon wegreed uit Merzouga volgde de nummer twee, het team van KU Leuven.

“Het was heel spannend vandaag. We wisten natuurlijk niet van tevoren wat het weer zou doen en wat de strategie van het Belgische team is. Vandaag zijn we er in ieder geval in geslaagd om het team uit België achter ons te laten, wat betekent dat we onze voorsprong hebben kunnen behouden. Morgen is de beslissende dag. We gaan er alles aan doen om de voorsprong te behouden!” aldus raceleider Thomas Jansink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.