Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

NAM ruimt locaties op in natuurgebied Springendal

NAM20injectieput
NAM injectieput
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - De Nederlandse Aardoliemaatschappij is begonnen met het afsluiten van voormalige gasputten in natuurgebied het Springendal in Tubbergen.


Na de afsluiting en monitoring van de putten worden over een aantal maanden verspreid de locaties definitief afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Het afsluiten van de gasputten is ingrijpende klus. De metalen putonderdelen moeten eruit en er moeten cementpluggen van 100 meter lang in worden gebracht. De oude gasputten gaan tot zo’n 2 kilometer diep.

De locatie Tub7 aan de Boortorenweg in het Springendal wordt nog niet ontmanteld. "Dat is jammer", zo zei Robert Jansen Statenlid van GroenLinks in de ochtendshow op Twente FM.

"Die locatie wil NAM niet opgeven als backup voor de olie-afvalwaterinjectie en tevens is daaronder de bodem ernstig verontreinigd door de vroegere gaswinning." Jansen zegt aan te blijven dringen dat ook die locatie wordt ontmanteld en schoongemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.