Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Jongleren, judo, jeu de boules: sportieve reuring in centrum Oldenzaal

43 21 Oldenzaal Sportverenigingendag
Judo demonstratie bij de Sportverenigingendag Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In de Oldenzaalse binnenstad werd zondag de eerste Sportverenigingendag gehouden. Twaalf clubs uit Oldenzaal deden mee en lieten bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met sport.


Judo of yoga, jeu de boules of klimmen; je kon er zondag voor terecht op het Plechelmusplein in Oldenzaal. “We willen meer reuring in de stad”, vertelt Miranda Nolten van Stichting Oldenzaal Promotie.
Sportverenigingen, net de coronatijd achter de rug, willen graag hun sport onder de aandacht brengen en zijn op zoek naar nieuwe leden. Voor de eerste Sportverenigingendag was vanuit de clubs dan ook voldoende belangstelling.

Gesport werd er. Er waren demonstraties en oud en jong kon ene sport uit proberen. Van acrobatiek tot jeu de boules. “We hopen dat steeds meer mensen zich realiseren dat sport blij maakt”, zegt Nolten.

Stichting Oldenzaal Promotie is inmiddels bezig met de eventuele intocht van sinterklaas. Voor de consument wordt een Winterwinactie georganiseerd. “In de kerstvakantie houden we ook allerlei leuke activiteiten, want we willen heel graag dat iedereen gezellig weer naar de stad komt!”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.