Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Bewoners van hoogbouw kunnen ook gfe-afval gaan scheiden

Afval GFT
GFT afval
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL- Vanaf 1 november kunnen bewoners van hoogbouw in Oldenzaal ook gratis hun groente-, fruit en etensresten (gfe) gescheiden aanleveren.


In oktober zijn hiervoor door Twente Milieu aparte verzamelcontainers geplaatst bij appartementen, bovenwoningen en flats.
Door gfe-afval ook bij hoogbouw apart in te zamelen is de verwachting dat het aantal kilo restafval per inwoner zal dalen. Dit draagt bij aan de ambities van alle Twentse gemeenten, waarbij inwoners in 2030 jaarlijks nog maar 50 kilo restafval produceren.

Gfe-afval scheiden
Gfe-afval belandt bij veel bewoners van flats, appartementen of bovenwoningen momenteel nog bij het restafval. Door gfe-afval te scheiden, produceren we minder restafval en dat bespaart bewoners kosten. Daarnaast is het beter voor het milieu, van gfe-afval wordt compost gemaakt. En compost is weer een goede voedingsbodem om planten en bloemen op te laten groeien. Gfe-afval is dus een
waardevolle grondstof.

Gratis gfe-bakje voor bewoners
Bewoners van hoogbouwlocaties krijgen een gfe-bakje, om groente-, fruit- en etensresten gemakkelijk te kunnen scheiden. Bijvoorbeeld door het bakje op het aanrecht te zetten, het gfe-afval erin te doen doen en op een later moment naar de gfe-verzamelcontainer in de buurt te brengen. Inwoners van Oldenzaal kunnen met hun milieupas ook gebruik maken van de andere gfe-verzamelcontainers in Oldenzaal.

Wethouder Evelien Zinkweg-Ankone: “Afval scheiden maken we graag zo makkelijk mogelijk, vandaar dat we gfe-bakjes verstrekken aan bewoners van hoogbouw. De komende weken gaan we langs de deur, om de bakjes te overhandigen en verdere informatie te verstrekken. Zo zorgen we samen voor minder restafval in Oldenzaal.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.