Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Was- en strijkservice voor Oldenzaal

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal werkt samen met Hoi Services BV aan de inrichting van een was- en strijkservice voor Oldenzaal.


De was- en strijkservice is er voor alle Oldenzalers. Inwoners met een Wmo-indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning kunnen er gebruik van maken, maar ook andere Oldenzalers kunnen straks (tegen een normale vergoeding) hun was laten doen. Naar verwachting kan er begin 2022 worden gestart met de was- en strijkservice.

Was- en strijkservice voor Oldenzaal
De gemeente Oldenzaal organiseert een was- en strijkservice voor alle inwoners. Dat doet de gemeente samen het bedrijf Hoi Services. Alle inwoners van Oldenzaal kunnen straks van die was- en strijkservice gebruik maken. Voor iedereen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke ondersteuning geldt daarbij een gereduceerd tarief. Naar verwachting start begin 2022 de Oldenzaalse was- en strijkservice.

Het beleid van de gemeente Oldenzaal is erop gericht dat inwoners zichzelf kunnen helpen en dat benodigde ondersteuning hiervoor laagdrempelig en dichtbij georganiseerd wordt. Waarbij de gemeente inwoners een passende oplossing biedt, binnen de beschikbare middelen. Een was- en strijkservice is één van de oplossingen die hier goed bij past.

Was- en strijkservice
De gemeente kan ondersteuning bieden bij het huishouden. Op dit moment kan de zorgaanbieder ook de was verzorgen als dat noodzakelijk is. De gemeente heeft besloten in de toekomst een was- en strijkservice als algemene voorziening in te richten. Dat betekent dat iedereen straks van die dienst gebruik kan maken. De gemeente wil de was- en strijkservice in eerste instantie inrichten voor een periode van twee jaar. Dan zal moeten blijken of de was- en strijkservice een blijvende passende oplossing is voor Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.