Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twentse zonneauto na dynamische eerste racedag op tweede plek in Solar Challenge Morocco

Solar20team202021
Solar Team Twente 2021
Beeld: Twente FM

TWENTE - Solar Team Twente heeft na de eerste etappe in Marokko de tweede tijd van 7 uur en 39 minuten op een parcours van 475 kilometer neergezet.


Het team plaatst zich daarmee volgens de eerste berekeningen 17 minuten achter het Belgische team, dat momenteel eerste staat in Solar Challenge Morocco. Zonneauto RED Horizon ging maandag als vierde van start in Agadir. Rond 18.00 uur arriveerden de teams veilig in Zagora.

De race verliep vandaag met ups en downs voor het Twentse studententeam.

Vlak na de start moest het team enkele minuten stoppen. “Een mechanisch probleem zorgde ervoor dat we net buiten Agadir langs de kant van de weg moesten staan. Dit duurde enkele minuten, maar dit was helaas genoeg voor twee ander teams om ons in te halen. Gedurende de dag hebben we vervolgens vier concurrenten ingehaald, waaronder Groningen en Delft. Dit is een fantastisch resultaat!“ vertelt raceleider Thomas Jansink. Twente heeft daarmee de snelste tijd afgelegd van de Nederlandse teams in de eerste etappe en heeft een voorsprong van ongeveer 18 minuten op het team uit Delft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.