Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twents studententeam onthult geheim wapen in aanloop naar zonnerace in Marokko 

Solar20team202021
Solar Team Twente 2021
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het Solar Team Twente onthulde zaterdag op de technische keuring in Marokko voor het eerst details van haar zelfontworpen aandrijflijn van zonneauto RED Horizon.


De componenten die ervoor zorgen dat de wielen worden aangedreven zijn compleet vernieuwd en aangepast op Solar Challenge Morocco. De nieuwe aandrijflijn, bestaande uit de elektromotor en de motor controller, verbetert de efficiëntie van de zonneauto en is bovendien aangepast op de geografische omstandigheden in Marokko.

Een motor controller is een standaard onderdeel van een personenauto en zorgt ervoor dat de stroom goed door de motor gaat lopen.

De elektromotor levert de roterende kracht die de auto op de juiste snelheid vooruit beweegt. Solar Challenge Morocco 2021 wordt vanwege de corona maatregelen, niet in Australië maar in Marokko verreden en start maandag.

In deze rallyrace moeten de zonneauto’s in vijf etappes verspreid over vijf dagen ruim 2.500 kilometer door de diverse Marokkaanse landschappen afleggen. De opzet verschilt dit jaar van de inmiddels bekende race in Australië. In de Bridgestone World Solar Challenge (3.000 kilometer) starten de teams op het punt waar ze de voorgaande dag eindigden. In Marokko zijn er etappes met een vaste start en finish, een concept dat vergelijkbaar is met de Dakar Rally. Het team dat de totale afstand in de kortste tijd aflegt, wint. Tijdens Solar Challenge Morocco strijdt het Twentse studententeam tegen teams uit onder andere Groningen, Delft en Leuven. De race start en eindigt in havenstad Agadir en gaat vooral door het zuidelijk deel van Marokko. Op vrijdag 29 oktober is de finish bij Stade Adrar in Agadir.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.