Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Straks kijkje nemen bij nieuwe Plechelmusklok

41 21 oldenzaal klok bezichtigen
Klimmen in de toren tot de klok.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Belangstellenden kunnen binnenkort een kijkje nemen bij de nieuwe Plechelmusklok.


Verwacht wordt dat de eerste kijkers medio november de treden van Plechelmustoren kunnen beklimmen om de nieuwe klok te kunnen bezichtigen.
De herfst zorgde voor enige vertraging wat betreft de werkzaamheden rondom de klok, die nog ingehangen moet worden.

Als de klok hangt wordt gestart met de torenbeklimming 2.0, een kijkje bij de nieuwe Plechelmusklok’, de 49 ste klok van de Plechelmusbasiliek.
De grootste klok van Overijssel, 3890 kilogram zwaar, en ongeveer twee meter hoog.
Deze grote nieuwe klok staat tussen de Beatrixklok (circa 1600 kilo) en de Mariaklok (circa 2350 kilo). Deze zijn te bezichtigen na 142 treden.
De bezoekers kunnen nog even 92 treden hoger om vanuit de toren Oldenzaal te bekijken. Als het helder weer is de televisietoren van Markelo (op 35 kilometer), Kasteel van Bentheim (25 kilometer) en Grolsch Veste, het stadion van FC Twente te zien.

De kosten voor dit uitje zijn 4,95 euro inclusief een consumptie (koffie, thee of een ijsje). Wanneer deze activiteit van start gaat, is te lezen op de website van Oldenzaal Promotie: www.uitinoldenzaal.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.