Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Burgerbelangen Dinkelland vraagt om opgravingen bij Boerderij Aveskamp

SC20 Fons20 Maathuis20 Burgerbelangen
Fons Maathuis van Burgerbelangen Dinkelland
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Burgerbelangen Dinkelland dient volgende week dinsdag een motie in tijdens de gemeenteraad, om ervoor te zorgen dat de grond waarop de Boerderij Aveskamp staat onderzocht kan worden. Het plan is om op die grond verschillende Denekampse basisscholen samen te voegen.


Boerderij Aveskamp, dat door archeologen gezien wordt als (mogelijk) het oudste woonhuis van Denekamp, gaat binnenkort tegen de vlakte. Op die locatie worden waarschijnlijk een zogenaamd 'scholeneiland' gerealiseerd. Burgerbelangen Dinkelland vraagt echter aandacht voor de grond onder de huidige boerderij.

"De boerderij staat al een paar honderd jaar op dat stuk grond. Diverse archeologen, zowel van de gemeente als van de provincie, zeggen dat daar een schat aan inhoud in de grond zit. Dan vinden wij het jammer dat het verloren gaat. Waarom willen we dat niet laten onderzoeken?", zo vertelt fractievoorzitter Fons Maathuis in gesprek met Twente FM.

"Het gemeentebestuur zegt: stel dat er wat gevonden wordt, dan levert dat alleen maar vertraging op. Maar tot 2023 gaat er geen schep in de grond daar", vervolgt Maathuis. "De archeologen hebben al aangegeven dat het onderzoek geen enkele invloed gaat hebben op de termijn waarin daar gebouwd kan worden. En het kost de gemeente helemaal niets. Waarom zouden we het dan niet doen?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.