Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

'De tijd is zo om als buurtbuschauffeur'

42 21 Dinkelland Weerselo Buurtbus Weerselo
Buurtbus arriveert in Weerselo
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Buurtbusvereniging Weerselo en omstreken is op zoek naar nieuwe chauffeurs. De buurtbus verzorgt dagelijks ritten tussen Ootmarsum en Borne.


Als vrijwillige chauffeur op de buurtbus? "Je rijdt door Twente, je ziet de natuur, je praat met mensen, het is gewoon geweldig!", verwoordt Cor Woudstra deze chauffeursdienst. Woudstra is voorzitter van Buurtbusvereniging Weerselo en vertelt dat het team momenteel uit 55 vrijwilligers bestaat. "We zoeken er nog vier of vijf chauffeurs bij."

De buurtbusvereniging ontstond, doordat busmaatschappijen niet meer reden op kleinere plaatsen. Vanuit die plaatsen bleef er wel behoefte aan openbaar vervoer. De busjes van Buurtbusvereniging Weerselo rijden inmiddels 42 jaar. "We gaan vanuit Weerselo naar Borne, via onder andere Hertme, Saasveld en we komen terug via Losser, Reutum, Agelo en Ootmarsum. We maken een hele grote ronde in Twente."

Normaal rijbewijs

Om op de buurtbus te rijden is alleen een normaal rijbewijs nodig; het is immers een personenbusje. "Je B-rijbewijs is nodig, en verkeersinzicht." Kandidaten worden wel getoetst. "Gaat het goed in de bus, voel je de bus goed aan."

De chauffeurs worden ingedeeld in tijdsblokken van ongeveer drie uur en volgens vaste roosters. In een bus mogen acht passagiers. Op werkdagen rijden er gewoonlijk twee bussen, maar bij de tweede rit wordt een derde bus ingezet, omdat er veel passagiers zijn tijdens de tweede rit. Woudstra: "Van Borne naar Ootmarsum en van Ootmarsum terug naar Borne, door het mooie Twente, prachtig. De tijd is zo om als buurtbuschauffeur."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.