Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Populaire beukenlaan op Springendal afgesloten: 'Te gevaarlijk'

28 springendal
Het Springendal.
Beeld: Twente FM

OUD OOTMARSUM - Een tegenvaller voor de wandelaars en hardlopers die graag genieten van Het Springendal. Het populaire beukenpaadje van zo'n 250 meter lang wordt afgesloten voor publiek. Dat meldt Staatsbosbeheer.


Het paadje komt uit op de Mosbeekweg en is een trekpleister voor wandelaars en hardlopers. Sinds kort is het beukenpad echter niet meer begaanbaar. "Dit is de biotoop van vleermuizen", geeft Klaas Jan Westra, de nieuwe boswachter van Staatsbosbeheer, aan in gesprek met Tubantia.

Het besluit komt als een teleurstelling voor veel mensen. "Soms moet je een afweging maken en een ingrijpende maatregel nemen", zo vervolgt Westra. "Langs deze laan staan mooie beuken, maar die zijn aan het aftakelen en vragen onderhoud. Vleermuizen nestelen juist in oude beuken. Dat vinden we dermate belangrijk dat we het pad permanent hebben afgesloten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.