Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Het eerste van SDC ’12 heeft zondag 17 oktober opnieuw drie punten gepakt, deze keer tegen Bon Boys.

Het was een voetbalwedstrijd waar de derde plek op het spel stond.
In het eerste kwartier viel er weinig te beleven. Het was zoeken naar de koppeltjes op het veld en bijna altijd werd van beide kanten heel snel de lange bal gespeeld. Hierdoor was het rommelig van beide kanten.
Bon Boys lukte het om zo nu dan wel een aanval op te zetten maar SDC ’12 was soms iets gevaarlijker. In de 17e minuut kreeg Jouri zijn eerste kans van de wedstrijd. Na een kluts kwam hij alleen op de keeper af maar faalde in de afwerking.
Bon Boys zette daar twee schoten tegenover die over gingen.

Omdat het bij Bon Boys iets verzorgde oogde leek het een fase halverwege de eerste helft dreigender maar de echte kansen kwamen via Niel Wenneger (subtiel voor), naar Jouri (schampte de bal met zijn hoofd) en Stef van der Velden (onbesuisd over). Een tegenvallende eerste helft was het matige resultaat.

Frisser uit de startblokken

Na rust (geen wissels) oogde SDC ’12 iets frisser uit de startblokken te komen.
De beste man van Bon Boys (rechtsbuiten, linker poot) zette na een half uur een solo op waar hij vijf verdedigers van SDC ’12 het nakijken liet. Bas Engbers redde de rebound van zijn schot.
In de 62e minuut werd Daan Roeleveld ingebracht en zijn eerste balcontact was een gouden. Hij stak de bal op Jouri langs de verdediger van Bon Boys en Jouri rondde bekwaam af in de verre hoek: 1-0.

Bon Boys was aangeslagen en de onzekerheid sloop in de ploeg. SDC ’12 wilde richting de 2-0 drukken maar was niet slim en mans genoeg om de wedstrijd snel in het slot te gooien.
De wedstrijd kabbelde voort en het laatste kwartier zou ogenschijnlijk geen spanning meer brengen. Maar niets was minder waar.
De keeper van Bon Boys werd als stormram naar voren gestuurd als drukmiddel. Ballen werden hoog in de zestien gebracht en een kopbal ging richting 1-1. Jarrin Albers was echter alert en sprong de bal van de doellijn.
In de counter die hieruit voortkwam rende Jouri de laatste man eruit en legde de bal breed op Mart Blokhuis, die oog in oog met de keeper mistte.
Het billenknijpen, inmiddels ver in de blessuretijd, was nog niet voorbij. Bij de laatste uitval van de wedstrijd perste Tim Bels er nog een sprint uit en zette Jouri vrij voor de keeper. Wederom met links en in de verre hoek was dit het laatste balcontact van de wedstrijd.

Na 96 minuten wederom drie punten terecht in de pocket. Negen punten en gedeelde tweede plaats. Zondag 24 oktober om 14.00 uur wacht ATC’65 uit.