Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Landschap Overijssel vraagt vrijwilligers voor Natuurwerkdag

41 21 Natuurwerkdag20 Nico20 Kloek201280x853
Natuurwerdag in Overijssel.
Beeld: Twente FM

TWENTE - Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de twintigste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. De natuurwerkdagen worden gehouden op 5 en 6 november.


Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag jammer genoeg niet doorgaan vanwege corona. Dit najaar kunnen vrijwiligers aan de slag op bijna veertig klusplekken in Overijssel.

Lever een bijdrage aan biodiversiteit Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst zeventig procent afgenomen.

Kinderen helpen mee

Tijdens deze twintigste ste editie van de Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.

Inmiddels zijn er bijna veertig kluslocaties in Overijssel aangemeld. Zo kun je fruitbomen snoeien in de Kloostergaarde van Zenderen, boompjes en struiken verwijderen op de Lonnekerberg, de heide opschonen op de Sallandse Heuvelrug en broeihopen maken bij de Regge.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op www.natuurwerkdag.nl. Op de website is ook informatie te vinden over activiteiten in de buurt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.