Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Oktubberfest: muziek, licht- en geluidshow en veel sfeer

41 21 Tubbergen Oktubberfest
Oktubberfest 2019
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Het Oktubberfest Tubbergen gaat zaterdag16 oktober los met geweldige licht- en geluidshow, live muziek, veel sfeer en natuurlijk bier en bratwurst.


De voorbereidingen voor de derde editie zijn in volle gang. Nog even en de Oktubbergangers kunnen aan lange tafels helemaal uit hun dak met meerdere soorten live-muziek, bier en bratwurst.

De vrienden die het feest organiseren zijn blij dat ze konden beginnen. Vanaf dinsdag gingen ze aan de slag.
In Tubbergen is een grote feesttent verrezen, die perfect aangekleed gaat worden. Waar het Oktubberfest echt in uitblinkt is de sfeer, vertelt Wessel Grobbink, één van de organisatoren. “De tent wordt opgeleukt met doeken en zelfgemaakte attributen en komt helemaal vol te hangen. Dat moet het echt maken. En natuurlijk hebben we een geweldige licht- en geluidshow.”
Voor de livemuziek zorgen onder andere de huisband van Tubbergernaren, een DJ en een Tiroler DJ.

Kroegidee

De aanzet tot het feest was een uit de kluiten gewassen kroegidee, zegt Grobbink. De vriendengroep van negen jongens wilde een Tubbergs feest, maar hoe dan en wanneer dan.
“Op een gegeven moment hebben we de knoop doorgehakt en is het eerste feest in 2018 gehouden. Dat beviel zo goed dat de tweede editie volgde met een dubbel aantal bezoekers. En deze derde editie is het feest nog groter geworden.”

Het feest begint om vijf uur ’s middags en duurt tot elf uur ’s avonds.
“Daardoor pakken we pakken twee doelgroepen tegelijk. Ouderen willen het vaak niet te laat maken; dit feest is voor oud en jong, door elkaar.”

Grobbink: “Wij hebben er zin in. Afgaande om de geluiden om ons heen hebben de gasten er ook veel zin in. We verwachten dat het een gigantisch groot feest gaat worden. Het wordt ontzettend gezellig.”

Meer info en kaarten op: www.oktubberfest.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.