Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dinkelland compenseert hogere woonlasten en presenteert sluitende begroting

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De huidige periode van het college in Dinkelland zit er bijna op, in maart 2022 zijn er weer verkiezingen. De gemeente legt aan de gemeenteraad een sluitende beleidsarme begroting 2022 voor, waarin er zelfs ruimte is om wat terug te geven aan de inwoners.


De gemeente wil de woonlasten voor de inwoners zo laag mogelijk houden, iets dat de afgelopen jaren goed is gelukt. De gemeenteraad gaat tot de verkiezingen van 2022 geen ingrijpende beslissingen meer maken, waardoor de financiën netjes over worden gedragen naar de nieuwe raadsperiode.

In 2022 wodren de woonlasten voor een meerpersoonshuishouden met een eigen woning met 25 euro verhoogd. Omdat de gemeente voldoende incidentele middelen beschikbaar heeft, worden huishoudens die worden aangeslagen voor gemeentelijke woonlasten (OZB, riool en afval) gecompenseerd met 25 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.