Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland wil aandacht voor woningtekort onder starters

DINKELLAND - De VVD Dinkelland wil meer aandacht voor het woningtekort onder starters in de regio. Hoewel er de komende tijd een aantal bouwprojecten van start gaan, blijft de fractie zich zorgen maken. Vooral 'het proces van bestemmingsplanwijziging tot kaveluitgifte' baart VVD Dinkelland zorgen.


De VVD haalt Spikkert 3 in Weerselo aan. Steeds vaker komt het volgens de VVD voor dat starters uit de Gemeente Dinkelland niet aan een betaalbaar huis kunnen komen, mede omdat er niet goed in beeld is gebracht wat nou de precieze vraag naar kavels is in de regio.

Naast de 'eigen' starters komen er ook mensen van buiten Dinkelland in aanmerking voor een kavel. Geen probleem, zo stelt de VVD, maar wel wil de partij graag weten 'in hoeverre dit meegenomen is in de berekeningen van de eigen woonbehoefte en of dit ten koste gaat van de kosten van onze starters'.

De VVD Dinkelland heeft deze vragen woensdag ingediend bij het College.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.