Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Oldenzaal wil meer elektrische laadpalen

Laadpaal
laadpaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal wil meer openbare elektrische oplaadpalen in de stad en het gebruik van schone, elektrische auto's stimuleren.


Deze laadpalen komen op locaties die door gebruikers worden aangevraagd of op strategische locaties waar naar verwachting in de behoefte van e-rijders wordt voorzien.

Openbare oplaadpalen

Openbare oplaadpalen staan al in de volgende straten: Ganzenmarkt, Wilhelminastraat, Lubeckstraat, Henegouwenlaan, Het Nardusboer, Erve Wolbert, Klompenmaker, Thijlaan, Haverstraat, Berkstraat en Burgemeester Wallerstraat.
De laadpunten zijn niet gekoppeld aan één gebruiker. Iedereen met een oplaadpas kan de oplaadpalen gebruiken.
De gemeente kiest een geschikte locatie voor een openbare oplaadpaal, rekening houdend met de aanvragen en toegankelijkheid.

Aanmelden

Voor het realiseren van oplaadpalen heeft de gemeente een overeenkomst met de firma Allego. Inwoners die een elektrische auto hebben en afhankelijk zijn van openbare oplaadpalen of de aanschaf van een elektrische auto overwegen en een openbaar laadpunt willen, kunnen een aanvraag indienen via de website www.openbaarladen.nl.
De exploitant en de gemeente bekijken vervolgens of het mogelijk is om op een bepaalde locatie een oplaadpaal te plaatsen.
De gemeente plaatst geen oplaadpaal op particulier terrein.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.