Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Plannen schoolbesturen: naar twee onderwijslocaties in Denekamp

Denekamp Basisschool de 20 Zevenster
Denekamp Basisschool de Zevenster
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - De gemeente Dinkelland wil naar twee onderwijslocaties in Denekamp: nieuwbouw van De Zevenster en een clustering van meerdere scholen.


Schoolbesturen KONOT, Consent en Twents Carmel College (TCC) en het college van de gemeente Dinkelland hebben overeenstemming bereikt over het plan voor onderwijshuisvesting in Denekamp.
Het plan omvat De Zevenster, De Veldkamp, Dr. M.L. Kingschool en Alexanderschool. Gezamenlijk zijn uitgangspunten geformuleerd die binnenkort aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Doel: het realiseren van adequate onderwijshuisvesting voor de kinderen van Denekamp.

Toekomstvisie

In september 2020 hebben de schoolbesturen een presentatie gegeven over hun toekomstvisie voor het Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs in Denekamp. Ook de plannen voor huisvesting kwamen aan de orde. De gezamenlijke koers komt neer op herstructurering/concentratie van vier basisscholen en één VO-school op twee locaties in Denekamp: De Zevenster in oost Denekamp en een clustering van de Alexanderschool/Veldkamp, Dr. M.L. Kingschool en TCC in west Denekamp.

Talentontwikkeling voorop

De schoolbesturen concludeerden dat ze een goede en stevige basis voor samenwerking hebben. De talentontwikkeling van elk kind staat bij hen voorop.
De besturen zijn overtuigd van de meerwaarde die de samenwerking tussen de verschillende onderwijsinstanties biedt.

Visie gemeente

De door de schoolbesturen aangegeven richting past binnen de visie van de gemeente om toe te werken naar een plan voor twee onderwijslocaties in de kern Denekamp.
Het plan is om een nieuwe school De Zevenster te bouwen in het plangebied 'Aveskamp'. Door de nieuwbouw van de school daar vervallen daar de geplande drie vrijstaande woningen.

Een clustering van scholen zou dan moeten komen nabij plangebied Twents Carmel College, Alexanderschool en Kulturhus inclusief ligweide Dorper Esch en terrein rondom parkeerplaats Oranjestraat voor (ver)nieuwbouw van de Alexanderschool, De Veldkamp en Dr. M.L. Kingschool.
De realisatie van het clusteren van de Alexanderschool, Veldkamp en Dr. M.L. Kingschool zou kunnen in een campusmodel (afzonderlijk) of in een alles-onder-één-dak variant.
De Alexanderschool, De Veldkamp en de Dr. M.L. Kingschool gaan dan voor het bewegingsonderwijs gebruik maken van sporthal Dorper Esch.
Voor De Zevenster wordt onderzoek gedaan naar realisatie van een binnensportvoorziening in samenwerking met maatschappelijke partners in of nabij het plangebied 'Aveskamp'.

Uitgangspunt is dat gemeente eigenaar is of wordt van de benodigde gronden om het plan volledig te ontwikkelen.
Daarvoor moeten gesprekken gevoerd worden met huidige grondeigenaren. Vrijkomende onderwijslocaties worden ingebracht in het gemeentelijk grondbedrijf zodat daar woningen op gebouwd kunnen worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.