Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Waterschap handhaaft advies Kristalbad

Kristalbad20 Hengelo
Kristalbad Hengelo
Beeld: Twente FM

HENGELO - Waterschap Vechtstromen handhaaft het advies voor het Kristalbad om honden weg te houden bij het bad en de directe omgeving.


Rond het Kristalbad werden de afgelopen maanden veel dode en zieke watervogels aangetroffen. Bloedonderzoek maakte duidelijk dat het ging om botulisme. Er worden nog steeds af en toe dode watervogels aangetroffen. Daarom handhaaft Vechtstromen het advies om honden weg te houden bij het water van het Kristalbad en de directe omgeving.

De variant die in het bloedmonster werd gevonden was Botulisme Type C. Dit type botulisme is niet alleen schadelijk voor watervogels, maar ook voor honden. Omdat er in het gebied nog steeds af en toe een dode watervogel gevonden wordt en ook de watertemperatuur relatief hoog is, adviseert het waterschap om geen honden bij het water van het Kristalbad en omgeving te laten.

Wie een dood dier vindt wordt geadviseerd het dier niet met blote handen aan te raken, maar het waterschap te waarschuwen via telefoonnummer 088 2203333.
Vermijd ook het water waarin dode dieren drijven. Een klein wondje kan namelijk al leiden tot ernstige besmetting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.