Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Start sloop oude postkantoor Losser

Postkantoor20 Losser202
Postkantoor Losser
Beeld: Twente FM

LOSSER - De sloop van het oude postkantoor in Losser is begonnen.


Marcel de Jong (voorzitter CML) en wethouders Jaimi van Essen en Harry Nijhuis gaven het startschot door uitleg over de sloop, de tijdelijke inrichting en het belang van deze ontwikkeling voor het centrum van Losser. Nadat de sloop is afgerond wordt de locatie tijdelijk ingericht. Er wordt druk gewerkt aan plannen voor een definitieve inrichting van deze plek. Samen met CML kijkt de gemeente vooruit naar een passende en duurzame functie van deze locatie.

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad besloten om dit pand te kopen, te slopen en het terrein tijdelijk in te richten.

De locatie van het voormalige postkantoor in Losser maakt onderdeel uit van het winkelgebied De Brink. Dit winkelgebied is de verbinding tussen de Langenkamp en het Raadhuisplein. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van het winkelcircuit van Losser. Herontwikkeling is al jaren gewenst, maar tot dusverre niet tot stand gekomen. De sloop van het pand betekent het begin van deze gewenste herontwikkeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.