Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

CDA Dinkelland wil in gesprek met provincie over gevaarlijke N-wegen

2021100401 rossum
Twee personen met spoed naar het ziekenhuis na ongeval in Rossum
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Het CDA Dinkelland wil meer aandacht voor de gevaarlijke N-wegen in de gemeente Dinkelland. Een van de wegen waar het CDA graag verbeteringen aan wil zien is de N736 tussen Rossum en Oldenzaal.


"De Dorpsraad heeft vaker aandacht gevraagd voor de verkeersonveilige N736. Nog te vaak komen weggebruikers in de problemen, zoals afgelopen maandag", zo laat fractievoorzitter Marc Smellink weten namens het CDA Dinkelland.

Maandagavond vond er ter hoogte van de Molenweg een ongeval plaats, waarna twee personen met spoed overgebracht moesten worden naar het ziekenhuis. Op of aan de N736 komen vaker auto’s, scooters, fietsers en voetgangers in de problemen.

"Te vaak met een ernstige afloop", zo vindt Smellink. "Na een petitie van de dorpsraad in 2013 zijn er maatregelen getroffen, zoals het verbeteren van de zichtbaarheid van kruispunten en snelheidscontroles. De CDA-fractie vraagt zich af of dit voldoende is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.