Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Oude Rondweg in Oldenzaal op de schop

Wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden in Weerselo
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Op 11 oktober wordt er gestart met de werkzaamheden aan de Oude Rondweg in Oldenzaal. De weg en de kruispunten worden veiliger gemaakt, zo laat de gemeente weten.


De werkzaamheden gaan ongeveer drie weken duren. Het verkeer moet rekening houden met omleidingen. De busroute die over de Oude Rondweg loopt, verandert tijdelijk van route. Er wordt het nodige verbeterd aan de Oude Rondweg.

Zo wordt de fietsoversteek op de rotonde Oude Rondweg-Leliestraat-Griekenlandlaan verhoogd. Hierdoor zijn de fietsers beter zichtbaar voor automobilisten. Daarnaast wordt er een voorrangssituatie op het kruispunt Oude Rondweg-Engelbertinklaan-Anjerstraat aangepast. Hierdoor moet het verkeer op de Oude Rondweg voorrang gaan verlenen aan verkeer vanuit de Engelbertinklaan en de Anjerstraat.

Er worden ook rode fietsstroken aangelegd op de Oude Rondweg, tussen de Anjerstraat en de Operalaan. Daarnaast wordt het asfalt en de belijning op de Oude Rondweg vervangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.