Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Records bij halve marathon van Oldenzaal: 'Voor ons heel belangrijk'

IMG 2447201
Halve marathon van Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Afgelopen zondag werd er in regenachtige omstandigheden gelopen in de omgeving van Oldenzaal. De halve marathon trok veel bekijks, tot grote tevredenheid van organisator Huub van Langen. Ondanks een iets vertraagde start vanwege de kerkdienst, verliep alles verder volgens plan.


Het deelnemersveld was erg sterk dit jaar en dat was te zien aan de tijden die er gelopen werden. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd het parcoursrecord verbeterd. "We zijn er erg blij mee", zo vertelt Van Langen in gesprek met Twente FM. "Bij de mannen en de vrouwen zijn er minuten af gegaan. Dat is voor ons heel belangrijk, daar kunnen we in Nederland verder mee komen. Wanneer hardlopers volgend jaar gaan plannen dan zien ze dat er in Oldenzaal 1 uur en 6 minuten is gelopen (bij de mannen, red.). Dan weten ze dat ze hier naartoe kunnen komen."

Regen

Ondanks de vele regen stond er het nodige publiek langs het parcours. "Het was niet koud, dat maakte het toch nog heel vrolijk", vervolgt Van Langen, die zag dat het weer tijdens de kinderloop 's middags gunstig was. "Het was misschien wel het droogste moment van de dag. Toen de kinderen naar het parcours kwamen. We hebben een fantastische kinderloop gehad, het liep gesmeerd."

Het was niet koud, dat maakte het toch nog heel vrolijk

Hoewel bijna alles volgens plan verliep, heeft de organisatie van de halve marathon nog een aantal verbeterpunten voor de editie van volgend jaar. "Die is op zondag 2 oktober 2022. We gaan ons beraden over een aantal kleine dingen. De kerkdienst is om 11.00 uur afgelopen, terwijl de halve marathon om 11.00 uur begint. Dat is elk jaar een spannend moment. Daarom hebben we de start dit jaar vijf minuten vertraagd. Maar daar willen we vanaf, dat we volgend jaar om 11.30 uur beginnen."

De houding van de Plechelmuskerk steekt wel een beetje bij Van Langen. De Hofkerk besloot om op 3 oktober geen dienst te houden in verband met de halve marathon, maar de dienst in de Plechelmuskerk ging wél door. "De Plechelmus voelt zichzelf te groot om rekening te houden met anderen. We willen ze ook echt niet van hun kerkdienst afhouden, maar een beetje inschuiven zou wel fijn zijn", zo sluit hij af.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.