Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Feestelijke opening Kunst in de Etalage Oldenzaal: '3 weken lang in 45 etalages'

IMG 2410
Opening Kunst in de Etalage in Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag werd Kunst in de Etalage officieel geopend in het centrum van Oldenzaal. In de verschillende etalages in het centrum van de stad is er de komende tijd kunst te zien. In De Vijfhoek is er zelfs een leegstaand winkelpand gebruikt om een kunstwerk in te realiseren. Twente FM liep een ronde mee door Oldenzaal.


Door heel het centrum van Oldenzaal staan kunstwerken. Ouderen, jongeren: iedereen heeft in de voorbereiding op Kunst in de Etalage meegeholpen. "Ouderen hebben glaskunst gemaakt, terwijl scholieren van de Potskamp een speciale Tree of Joy hebben gemaakt. Die is te bewonderen in de Racertuin."

De verschillende kunstenaars die verbonden zijn aan Kunst in de Etalage hebben de etalages in de stad flink op weten te fleuren. Voor de beste combinatie tussen etalage en kunstwerk staat een speciale publieksprijs te wachten. "De kunst blijft drie weken staan in de ongeveer 45 etalages. Mensen uit het publiek kunnen stemmen en daar een mooi kunstwerk mee winnen. Brenda Huuskes maakt dit jaar het publiekskunstwerk."

Benieuwd naar de volledige reportage? Bekijk deze hieronder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.