Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

NEO pakt koppositie in 2e klasse, Saasveldia wint burenruzie van Borne

Sport voetbal op gras
Voetbal op groen veld
Beeld: Twente FM

TWENTE – Afgelopen weekend werd er weer volop gevoetbald op de Twente amateurvelden. NEO pakte met een tweede overwinning in twee wedstrijden de koppositie in de Tweede klasse J, terwijl Saasveldia de burenruzie met Borne met 2-1 wist te winnen. Een rondje langs de verschillende velden.Vierde klasse G

Een uitstekende start van het seizoen voor NEO. Na twee wedstrijden staat de ploeg op een keurige eerste plaats in de Tweede klasse J. Zondag werd er afgerekend met Wijhe '92. Bij rust stond het 1-0 na een eigen doelpunt van de uitploeg, na rust liep NEO verder uit naar 3-0 door twee doelpunten van Stef Rompelaar. In dezelfde klasse wist SDC '12 uit Denekamp voor het eerst te winnen dit seizoen. Het was met 4-2 te sterk voor Schalkhaar.

In de Derde klasse A stond voor Saasveldia en Borne meteen een derby op het programma. Borne speelde in de eerste speelronde gelijk, terwijl Saasveldia winnend van start ging. Die goede vorm zette de ploeg uit Saasveld door: na ruim negentig minuten spelen stond er een 2-1 eindstand op het scorebord.

Fleringen wist zich na de valse start van het nieuwe seizoen goed te herpakken in de tweede speelronde. Op het eigen sportpark werd er ongenadig hard uitgehaald tegen EMOS. De ploeg van trainer Hielke aan de Stegge maakte er zes, terwijl de tegenstander uit Enschede het net niet wist te vinden. KOSC en De Lutte wisten met 3-0 te winnen van respectievelijk BSC Unisson en Zenderen Vooruit.

In de Vijfde klasse A werd de derby tussen Langeveen en Manderveen gewonnen door de uitploeg. Manderveen pakte daarmee de tweede overwinning van dit seizoen.