Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Volleybalvereniging Pollux zette Oldenzaal sportief op de kaart

Volleybal
Volleybal in hand
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Een jaar later dan gepland, maar daarom niet minder feestelijk. De Oldenzaalse volleybalvereniging Pollux ontving de Zilveren erepenning uit handen van burgemeester Patrick Welman. Eigenlijk had het bij het 50 jarig jubileum gemoeten, maar dat kon door corona niet doorgaan. Daarom kreeg de club alsnog, bij het 51-jarig bestaan de penning.


De zilveren erepenning kan worden toegekend aan personen, verenigingen of stichtingen die belangrijk zijn (geweest) voor de stad. De volleybalvereniging Pollux heeft Oldenzaal sportief op de kaart gezet en dat was voor het College van B&W reden genoeg om de penning uit te reiken: als blijk van respect voor een club die de stad sportief veel goeds gebracht heeft.

Hoge pieken en diepe dalen

De club werd opgericht in 1970 en heeft veel successen geboekt. Zo werd het eerste dameselftal meervoudig landskampioen en werd ook de supercup meerdere keren naar Oldenzaal gehaald. Toch was het afgelopen halve eeuw niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Na het vertrek van het eerste dameselftal daalde het ledenaantal flink en heeft de vereniging het financieel lastig gehad. De laatste tijd gaat het met de leden en de financiën echter weer de goede kant op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.