Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuwe tankautospuit voor Denekamp

DENEKAMP - De brandweer in Denekamp krijgt een nieuwe tankautospuit. Het voertuig wordt maandag 4 oktober overgedragen.
Brandweer Twente vervangt de komende jaren haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen.
De nieuwe voertuigen vervangen de huidige tankautospuiten, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn.
Het eerste voertuig werd in de zomer door het korps in Delden in gebruik genomen. Dit jaar verwelkomt Brandweer Twente nog tien voertuigen.

Kazerne Denekamp

Op maandagavond 4 oktober draagt de korpsleiding, in aanwezigheid van de burgemeester van de gemeente Dinkelland John Joosten, om 19.30 uur de nieuwe TS officieel over aan de korpsleden in Denekamp.
In de weken daarna worden de medewerkers getraind, zodat het voertuig op korte termijn ook daadwerkelijk inzetbaar is.

Denekamp is een brandweerkorps dat bestaat uit 24 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 75 uitrukken. De kazerne Denekamp is blij met de nieuwe auto. “Met deze nieuwe TS beschikken we over een goed doordacht voertuig waarmee we onze inzet nog professioneler uit kunnen voeren”, aldus Jette Dierselhuis, kazernecoördinator.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Het voertuig is zo efficiënt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor geen opbergruimte verloren gaat.
Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine.
Zo kan de brandweer de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren.
Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.