Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Start werkzaamheden Berkstraat en kruispunt Steenstraat in Oldenzaal

Wegwerkzaamheden bord
wegwerkzaamheden bord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De werkzaamheden aan de Berkstraat in Oldenzaal beginnen op maandag 11 oktober. Vervolgens wordt het kruispunt Berkstraat/ Steenstraat/ Beatrixstraat/ Spoorstraat aangepakt

.
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd en duren ongeveer drie á vier weken per fase. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

In de eerste fase wordt het gedeelte van de Berkstraat, tussen de Populierstraat en de Kastanjestraat, aangepakt. Dit gedeelte wordt veiliger door de aanleg van fietssuggestiestroken.
Verder worden de rijbaan, de parkeervakken en de trottoirs vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden wordt dit wegvak afgesloten en het verkeer omgeleid.

Nieuwe verkeerslichten

In de tweede fase worden de verkeerslichten op het kruispunt Berkstraat/ Steenstraat/ Beatrixstraat/ Spoorstraat vervangen, omdat de huidige verkeerslichten niet meer goed werken. De fietsers krijgen straks niet meer tegelijk met de auto’s groen en buiten de spits krijgen fietsers vaker groen.
Door de nieuwe instellingen wordt de doorstroming beter en het kruispunt veiliger. Ook worden de bovenste asfaltlagen vervangen.
Daarnaast wordt een groot deel van het omliggend trottoir vernieuwd.
Hiervoor wordt het kruispunt grotendeels afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het verkeer in de richting Spoorstraat – Beatrixstraat (en vice versa) kan vrijwel tijdens deze hele fase gebruik maken van deze route met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Het overige verkeer wordt omgeleid.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.