Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Pilot Klimaatbestendiger Waterbeheer in Breklenkamp

Waterschap Vechtstromen 1
Waterschap Vechtstromen
Beeld: Twente FM

BREKLENKAMP - De pilot klimaatbestendiger Waterbeheer in Breklenkamp is van start gegaan. De pilot heeft als doel om samen met ondernemers en bewoners het water in de sloten en beken, de haarvaten en het water onder de percelen op een andere wijze te beheren.


Aangezien het klimaat steeds extremer wordt, krijgen we steeds vaker te maken met hevige regenbuien of juist lange periodes van droogte. Waterschap Vechtstromen wil het water in Breklenkamp daarom langer vasthouden in het gebied en alleen gaan afvoeren wanneer dat écht nodig is. Zo is er ook in drogere periodes genoeg water beschikbaar.

De pilot gaat twee jaar duren en de eerste voorbereidingen zijn inmiddels getroffen. Er zijn de afgelopen maanden vier stuwen geplaatst in Breklenkamp en er zijn peilbuizen geplaatst om de oppervlakte- en grondwaterstand te meten. Daarnaast zijn er ook bodemvochtsensoren geplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.