Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Lokaal Dinkelland boycot besloten vergadering: 'De maat is vol'

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - De gemeenteraad van Dinkelland krijgt woensdagavond de ontwikkelingen te horen binnen het Sociaal Domein. Lokaal Dinkelland is daar echter niet bij aanwezig: de partij boycot de vergadering, omdat deze niet toegankelijk is voor publiek. Het wil hiermee een statement maken.


Steeds vaker worden er besloten bijeenkomsten georganiseerd in Dinkelland, terwijl dat volgens Lokaal Dinkelland-raadslid Gerard Flinkers juist zo vaak mogelijk openbaar moet zijn. Hij wijst naar eerdere bijeenkomsten, waar ook geen publiek bij aanwezig mocht zijn.

"Terwijl er dan geen besluiten worden genomen en het alleen gaat om bijpraten, bij wijze van spreken met de benen op tafel. Dat soort bijeenkomsten hoeven van ons dus niet besloten, tenzij het gaat over mensen of als er financiële belangen aan de orde zijn, maar dat is dus lang niet altijd het geval", zo laat Flinkers weten in gesprek met Tubantia.

Lokaal Dinkelland heeft er meerdere keren op aangedrongen om besloten bijeenkomsten juist openbaar te maken. "Maar dat lukt dus steeds niet, nu is de maat voor ons vol en zijn we vanavond uit protest niet aanwezig bij het bijpraatmoment over het Sociaal Domein", aldus Flinkers.

Geen formele vergadering

Burgemeester John Joosten laat in een korte reactie weten dat het woensdagavond niet om een formele vergadering gaat. "En daardoor is het niet te betitelen als besloten of openbaar. Het college biedt de raad aan om informatie te verstrekken en uit te wisselen om een en ander te verdiepen. Dit is geen politieke discussie. Het staat de fractie vrij om daar gebruik van te maken."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.