Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dancing Bruins verwelkomt 2.750 jongeren: 'Liep als een geoliede machine'

25 21 dinkelland saasveld bruins
Eigenaar Patrick Bruins bij Dancing Bruins
Beeld: Twente FM

SAASVELD – Zondagavond was het weer zo ver: jongeren kwamen massaal naar Saasveld om een avondje feest te vieren bij Dancing Bruins. Patrick Bruins is blij dat hij zijn zaak weer kan openen, al is het maar tot 00.00 uur.


"Het was geweldig mooi, ouderwets gezellig", zo vertelt hij in gesprek met Twente FM. "We waren uitverkocht. Buiten hebben we een coronacheck-plein, het was een geoliede machine. Mensen stonden mooi in de rij en gingen soepel naar binnen. Het was heel uitbundig en gezellig."

2.750 jongeren waren er zondagavond aanwezig bij Bruins. Met een geldige QR-code mochten ze naar binnen. "We zaten op 75 procent van onze capaciteit. Pas vanaf 1 november mogen we weer volledig vol", aldus Bruins, die zag dat het controleren van de QR-codes soepel verliep. "Twee weken geleden waren we binnen 1,5 uur uitverkocht. De jongeren wisten dat ze een QR-code moesten laten zien."

Zonder QR-code naar binnen? "Dat hoef je niet eens te proberen, want dat lukt je niet. Er zijn vijf controlepunten, je valt altijd wel ergens door de mand wanneer je zonder code naar binnen wil. Het is onmogelijk", zo stelt Bruins.

Om 00.00 uur stond iedereen buiten, maar het duurde even voordat de mensenmassa verdween. "Kwart over elf sloten we de eerste zaal, half twaalf de volgende et cetera. Op die manier probeerden we de mensen geleidelijk aan naar buiten te laten gaan”, vervolgt Bruins. "Het was om 00.00 wel een beste mensenmassa. Het duurde iets langer dan normaal, maar voor 01.00 uur was iedereen weg. Er waren nog wel wat verbeterpuntjes, we willen dat nog sneller doen. Als de mensen eenmaal buiten zijn, dan moet de doorstroom naar het parkeerterrein sneller. En er moeten meer touringcars en verkeersregelaars komen, dan wordt ook dat een geoliede machine."

De kaartverkoop voor komende zondag is inmiddels gestart. "Dat gaat weer goed. Ik verwacht dat we maandag of dinsdag alweer uitverkocht zijn", zo sluit Bruins af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.