Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

RunForestRun op Springendal in Oud Ootmarsum: 'Super dat we weer mogen'

IMG 2277
RunForestRun op Springendal in Oud Ootmarsum
Beeld: Twente FM

OUD OOTMARSUM - Hardlopen door de mooie Twentse natuur: de RunForestRun doorkruiste afgelopen zaterdag natuurgebied het Springendal. Organisator Winfried Bats zag hoe ongeveer 300 mensen afkwamen op het evenement. Een gedeelte van het inschrijfgeld wordt geschonken aan een goed doel in het natuurgebied zelf.


Het is een jaarlijks terugkerend evenement in Twente: de RunForestRun op het Springendal. Waar veel evenementen afgelast moesten worden vanwege de coronacrisis, kon de RunForestRun de afgelopen jaren gewoon doorgaan in Oud Ootmarsum. Als een van de weinige evenementen van de RunForestRun, dat het grootste gedeelte van de evenementen af moest gelasten.

"We zijn ontzettend blij dat we weer los mogen gaan", vertelt organisator Winfried Bats in gesprek met Twente FM. "Voor ons als bedrijf is het super dat we weer mogen starten."

Er kwamen ongeveer 300 deelnemers af op de RunForestRun op het Springendal. Er kon gekozen worden uit meerdere afstanden. "Er zijn drie afstanden: 15 kilometer, 25 kilometer en 34 kilometer. Dat is een van onze kortere parcours, meestal hebben we er een marathonafstand bij", aldus Bats.

Benieuwd naar de videoreportage? Bekijk deze hieronder!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.