Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Silke Tulk wint Queen of the Road 2021

Silke20 Tulk20 20deelnemer20 King And Queen2019
Silke Tulk deelnemer KingAndQueen2019
Beeld: Twente FM

CORK, IERLAND - Silke Tulk heeft voor de vijfde keer de Queen of the Road gewonnen. Ze versloeg in de finale van het klootschiettoernooi een Ierse en Duitse opponent.


Ook al is het de vijfde keer dat Tulk het toernooi wint, het gevoel went nooit. "Deze voelde absoluut niet normaal. Je bent er natuurlijk bijna twee jaar uit geweest door corona, dus je weet totaal niet waar je staat", begint een tevreden Tulk in gesprek met Twente FM. "Als je dan het laatste schot mag gooien en je ziet je eigen kloot langs die van de tegenstander rollen... Dat gevoel went nooit."

Deze voelde absoluut niet normaal

De spanning zat er flink in toen de finale afgewerkt werd. "We moesten met drie dames de finale schieten", vervolgt Tulk. "Een Duitse, een Ierse en ik. Ik begon best goed, maar niet abnormaal goed. Stabiel. De Ierse begon iets minder, maar zij kent de weg hier erg goed. Zeven of acht schoten later lag het weer helemaal gelijk."

Het leek even de verkeerde kant op te gaan voor Tulk, maar uiteindelijk wist ze de overwinning op haar naam te schrijven. "Op het rechte stuk ging het prima. De laatste paar schoten kwam er wat druk bij kijken. De Ierse gooide haar laatste schot echt een wereldbal... Wel 200 meter. Ik lag zo'n dertig meter voor de finish... Dan moet je nog 90 meter onder best wel veel druk. Uiteindelijk schoot ik er 30 meter voorbij."

Fanatiek publiek

In Ierland is het klootschieten ongekend populair. Er stond veel publiek langs de kant van de weg, al is het tijdens voorgaande edities drukker geweest. "Dit was een relatief rustige editie. Er waren door de COVID een groot aantal mensen die het online hebben gekeken." Dat deed aan het enthousiasme van het publiek niets af. "Als je een keer een mindere bal hebt, dan gaat het los op de straat. Dan beginnen ze te juichen die Ieren, dat je een wat mindere bal hebt geschoten", zo sluit Tulk met een lach af.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.