Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Overzicht amateurvoetbal: winst STEVO en TVC, W.V.V. '34 - Reutum gestaakt

Voetbaldoel
voetbaldoel
Beeld: Twente FM

TWENTE – De eerste wedstrijden in de verschillende amateurcompetities in Twente zitten erop. SDC '12 kende een valse start in de Tweede klasse, STEVO wist de eerste wedstrijd in de Eerste klasse wel te winnen.

De ploeg uit Geesteren nam het op tegen BVC '12. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 3-2 eindstand op het scorebord. STEVO kwam op een 0-1 achterstand, maar zag hoe Roy Wigger er 1-1 van wist te maken. Niels Wigger zorgde voor de 2-1 en niet veel later voor de 3-2. TVC '28, actief in dezelfde klasse, startte met een knappe 3-0 overwinning op Heino.

Voor SDC startte de competitie op bezoek bij Achilles '12 in Hengelo. Na een te korte terugspeelbal kwamen de gasten uit Denekamp op achterstand. De formatie van trainer Philip Agteres kwam naarmate de wedstrijd vorderde beter in de wedstrijd, maar vergat de kansen af te maken. Vlak voor tijd besliste Achilles de wedstrijd vanaf de penaltystip: 2-0.

De wedstrijd van Reutum, dat op bezoek ging bij W.V.V. '34, kende een voor Reutum vervelend verloop. De ploeg stond na 68 minuten spelen op een terechte 4-0 achterstand, toen de scheidsrechter geblesseerd raakte. De wedstrijd werd gestaakt en moet op een later moment uitgespeeld worden. Het betekent een tweede reis naar Hengevelde voor Reutum.

Buren MVV '29 en De Tukkers speelden tegen elkaar in Harbrinkhoek en de gasten namen de drie punten mee terug naar Albergen. Het duel eindigde in een 0-2 overwinning voor De Tukkers.

In de Vierde klasse A kende KOSC een prima start van de competitie. Op bezoek bij UD Weerselo werd er keurig met 0-3 gewonnen. Jorrit Weijerink, Rens Oortman en Bilal Gohar zorgden voor de doelpunten. In de Vijfde klasse A waren er overwinningen voor DTC '07 (3-1 tegen Langeveen) en Manderveen (3-1 tegen Vilsteren).