Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Vlag hijsen in Oldenzaal voor de Global Goals

38 21 oldenzaal Vlag hijsen Global Goals
Vlag hijsen voor de Global Goals
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De vlag van de Global Goals wapperde op vrijdag 24 september in Oldenzaal om steun uit te spreken voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Global Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties.


Over de hele wereld worden op deze dag activiteiten rondom de duurzaamheidsdoelen georganiseerd.
Wethouder Evelien Zinkweg-Ankoné hees vanochtend samen met Anouk Vos (Bedrijfsleider NMECO en Kinderboerderij De Höfte), Esther Putter (Eigenaresse) en Robbert Nijhuis (Commercieel Directeur SKO) de Global Goals-vlag bij het stadhuis.

Vlaggenactie

De vlaggenactie is een samenwerking van VNG, SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland en de Rijksoverheid. Door de Global Goals-vlag te hijsen tonen maatschappelijke organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties, scholen en de Rijksoverheid dat ze deel uitmaken van de mondiale beweging rondom de Global Goals. "Zo laten we elkaar en de wereld zien dat we onder andere klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk hoog in het vaandel dragen."

Oldenzaal Global Goals Gemeente

De gemeente Oldenzaal Global Goals is twee jaar Global goals-gemeente. Evelien Zinkweg-Ankoné, wethouder Duurzaamheid: “Het afgelopen jaar hebben de Global Goals nog verder toegepast in onze plannen en projecten, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van het eerste deel van het singelpark met waterberging en veel groen, maar ook het ondertekenen van ons vernieuwde contract met de Werkwijzer waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onze catering verzorgen. Werken aan een groen en gezond Oldenzaal doen we natuurlijk niet alleen maar samen met onze partners.”
Meer informatie Meer informatie over de Global Goals in Oldenzaal is te vinden op www.oldenzaal.nl/oldenzaal4globalgoals.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.