Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kermis Oldenzaal kan na 'coronastop' weer doorgaan: 'Eindelijk'

IMG 2240
Kermis in het centrum van Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Eindelijk: de kermis in Oldenzaal kan weer doorgaan zoals het hoort. Met het einde van de coronamaatregelen in zicht zit de opluchting er goed in bij André Vonk van Buro de Kermisgids. Twente FM gaat met hem in gesprek.


"Eindelijk, het kan weer doorgaan", zo trapt een opgeluchte Vonk af op de Ganzenmarkt in Oldenzaal. "We kunnen weer lekker kermis vieren met zijn allen, dat is natuurlijk leuk."

Sinds de uitbraak van het coronavirus kreeg de kermisbranche klap na klap. De kermissen konden niet doorgaan en later moest er rekening gehouden worden met allerlei maatregelen. "Nu kunnen we op de gewone, heel normale manier een kermis organiseren. Mensen willen op een kermis niet van A naar B gestuurd worden, via een bepaalde route. Als ze een oliebol willen halen, dan doen ze dat."

Zaterdag 25 september wordt er tussen 12.00 uur en 14.00 uur 's middags een speciale 'prikkelarme kermis' georganiseerd. "Dat is speciaal voor de mensen die niet zo goed tegen de harde muziek en knipperende lichten kunnen. Dat wordt dan tot op het minimum beperkt, zodat die mensen ook kunnen genieten op de kermis." De kermis in Oldenzaal gaat nog door tot maandagavond.

Benieuwd naar de hele reportage? Bekijk deze hieronder!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.