Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

King & Queen of the Roads van start: 'Het is in Ierland, in Cork'

Silke20 Tulk20 20deelnemer20 King And Queen2019
Silke Tulk deelnemer KingAndQueen2019
Beeld: Twente FM

IERLAND - De klootschieters komen dit weekend aan hun trekken in Cork, Ierland. De King & Queen of the Roads is begonnen, een internationaal toernooi met de beste klootschieters ter wereld. Silke Tulk en Jochem Wennink zijn als Nederlanders aanwezig om te schieten.


"Eindelijk weer. Vorig jaar ging het niet door in verband met COVID, maar na twee jaar zijn we weer terug", vertelt een opgeluchte Tulk in gesprek met Twente FM. "Het is in Ierland, in Cork. Dit jaar zijn we hier met 24 Nederlanders. We mogen aantreden met vier sporters. Het is een straatwedstrijd, die gespeeld wordt met de Ierse stalen kloot van 800 gram. Daar gooien onze selecties mee en ook op de EK's wordt ermee gegooid."

De Ierse, internationale kloot, is anders dan de Nederlandse kloot. "In Nederland hebben we het nationale materiaal, daar worden competities en Nederlandse kampioenschappen mee gegooid. Het is een kleine omschakeling."

Lang konden er geen wedstrijden gespeeld worden vanwege de geldende coronamaatregelen, maar inmiddels staan de regels het weer toe. "We hadden gehoopt dat het gewoon door kon gaan, maar we hadden ons te houden aan de regels van het NOC*NSF. Daarom konden we geen competities houden", aldus Tulk. "Wel mochten we heel snel weer trainen, dat mocht wel in groepen. Maar er waren restricties op het gooien van wedstrijden. We hebben net weer de eerste competitiewedstrijd gehad."

In Ierland wordt er iets strenger gehandhaafd op de coronamaatregelen. "De Ieren hebben wat strengere regels, mondkapjes op in de supermarkt bijvoorbeeld. In de auto zijn ze ook verplicht, maar op de baan gelukkig niet. Maar we zijn al lang blij dat we weer los mogen", zo sluit Tulk af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.