Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Driebonden toernooi TTV Koapman: 'Iedereen is aanwezig in Tilligte'

Foto20 Koapman20 Boys
De Koapman Boys uit Tilligte
Beeld: Twente FM

TILLIGTE - De touwtrekkers uit heel Nederland hebben lang moeten wachten op het eerste toernooi na de coronacrisis, maar zaterdag 25 september is het dan eindelijk zover: het driebonden toernooi staat op het programma in Tilligte. Teams uit heel Nederland reizen af naar Twente om de krachten te meten.


Het toernooi wordt gehouden op het terrein van TTV Koapman aan de Westenveldweg in Tilligte. Jan van der Steen is nauw betrokken bij de organisatie van het toernooi en is blij dat er eindelijk weer wat georganiseerd kan worden. "Corona heeft er bij de verenigingen natuurlijk hard ingehakt. Dit is het eerste toernooi voor ons. We hebben wat trainingswedstrijden gehad, maar dan spreek je maar een paar ploegen."

Aan het toernooi doen teams van alle drie de touwtrekbonden mee. "Dan kom je ook weer mensen tegen die je nauwelijks spreekt, alleen op een NK of WK. Nu is iedereen aanwezig in Tilligte", zo vervolgt Van der Steen. "Er zijn in de touwtrekwereld een paar mensen overleden, dat is natuurlijk minder leuk. Als je elkaar dan weer spreekt als verenigingen onderling, dan is dat altijd goed."

Groot deelnemersveld

De animo is er in ieder geval zeker. Meerdere teams reizen zaterdag af naar Tilligte. "Er hebben zich 22 teams aangemeld bij de zestallen. Daarnaast hebben we ook jeugd- en damesteams. Dat is ook een poule geworden van zeven of acht teams. Het wordt een lange avond als we niet opschieten. Na de tijd hebben we een grote BBQ met alle verenigingen en daarna gaan we lekker een biertje drinken. Dan denk ik dat iedereen super tevreden is."

Na de tijd hebben we een BBQ en gaan we lekker een biertje drinken

Het toernooi start ’s avonds om 19.30 uur. Publiek is van harte welkom. "19.00 uur moeten de teams aanwezig zijn om zich aan te melden. En om 19.30 uur beginnen de wedstrijden", aldus Van der Steen. "We hopen dat we een beetje vlot door kunnen werken en dat het rond 21.30 uur of 22.00 uur afgelopen is, maar het zou ook zomaar 22.30 uur kunnen worden. Uiteraard is er ook publiek welkom, het toernooi is in de openlucht. Iedereen kent natuurlijk de coronamaatregelen, dat is voor iedereen hetzelfde. Een hapje en een drankje zijn aanwezig, alles om het gezellig te maken."

Coronamaatregelen

Wil je het terrein op zaterdag, dan is een geldige QR-code nodig. "Die worden gescand aan de poort. Dat zijn de regels van de Gemeente Dinkelland en daar proberen we ons zo goed mogelijk aan te houden. We hadden het ook graag anders gezien, maar wat kunnen we eraan veranderen?"

Het toernooi is voor TTV Koapman een voorproefje op het grote jubileumfeest. De vereniging bestaat veertig jaar en dat gaat op een later tijdstip groots gevierd worden met alle personen die betrokken zijn én waren bij de vereniging.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.