Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

FC Twente ontvangt AZ

Fctwente
FC Twente
Beeld: Twente FM

ENSCHEDE – FC Twente hoopt de goede lijn, met twee zeges op rij, donderdagavond door te kunnen trekken in de thuiswedstrijd tegen AZ. Twente kwam in de vorige speelronde op de achtste plek terecht met 7 punten uit 5 wedstrijden.


AZ verkeert onderin en pakte 3 punten in 4 wedstrijden. Qua statistieken wint Twente het in Enschede van AZ. Twente won 23 keer, AZ 11 keer en 7 keer werd het een gelijkspel. De eerste Twente – AZ leverde een 1-0 zege op voor Twente. Willem de Vries was in 1969 vlak voor tijd de matchwinner. Leo van der Kroft was de scheidsrechter in het Diekman.

De laatste Twente – AZ eindigde in 1-3. Op 13 december 2020 scoorde Toon Koopmeiners uit een penalty en een vrije trap. Suguwara maakte de 0-2, Danilo de 1-2 uit een penalty.
Twente verloor ook de thuiswedstrijd in februari 2018 (0-4) en december 2016 (1-2). De laatste overwinning in Enschede op AZ dateert van 16 maart 2014, uitslag 2-1. Steven Berghuis zette AZ op 0-1, daarna scoorde Youness Mokhtar de 1-1 en de extra tijd Dusan Tadic de 2-1.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.