Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Zonder afspraak vaccinatie halen in Oldenzaal

Vaccineren20jongeman
Vaccinatie
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Zonder afspraak een coronavaccinatie halen is binnenkort ook mogelijk bij de tijdelijke priklocaties in Oldenzaal. Daarnaast kunnen inwoners voor informatie over de coronavaccinatie terecht bij één van de informatiepunten.

De informatiepunten:

- Zaterdag 25 september van 10.00 tot 17.00 uur, informatiepunt bij de ingang van Winkelcentrum De Driehoek (Grootestraat)
- Vrijdag 1 oktober van 13.00 tot 18.00 uur, informatiepunt bij winkelcentrum Zuid-Berghuizen
- Zaterdag 2 oktober van 9.00 tot 16.00 uur, informatiepunt bij winkelcentrum de Thij

De tijdelijke priklocaties:

- Vrijdag 1 oktober van 13.00 tot 18.00 uur, priklocatie bij Stakenboer, Burgemeester Wallerstraat 115
- Zaterdag 2 oktober van 9.00 tot 16.00 uur, priklocatie op de parkeerplaats bij Sportcentrum Vondersweijde
Begin augustus is GGD Twente gestart met het vaccineren in wijken. GGD Twente bekijkt, samen met gemeenten, waar er in Twente kleinschalig, laagdrempelig en dichtbij gevaccineerd kan worden. Zo krijgt iedereen die dat wil, de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen corona.
Bij de pop-up vaccinatielocaties kunnen inwoners zonder afspraak terecht een vaccinatie met het BioNtech/Pfizer of het Janssen-vaccin.

Informatiepunt

Bij het informatiepunt staan GGD-medewerkers klaar om mensen met vragen en twijfels te woord te staan. Zij geven informatie over de vaccinatie tegen corona en er zijn folders in verschillende talen beschikbaar.
Betrouwbare informatie is belangrijk bij de keuze om wel of niet te vaccineren tegen corona.

Laagdrempelig en dichtbij

Met het dichtbij vaccineren zonder afspraak hoopt de GGD drempels als afstand tot huidige vaccinatielocaties en het maken van een afspraak weg te nemen. Voor inwoners die zelf moeilijk op een grote priklocatie kunnen komen, omdat ze bijvoorbeeld minder mobiel zijn, is dichtbij vaccineren een oplossing. Ook op de vaccinatielocaties van GGD Twente kan men terecht voor een prik zonder afspraak.
Op www.prikkenzonderafspraak.nl staat een overzicht van alle GGD-vaccinatielocaties waar inwoners zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren tegen corona.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.