Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Elephant Parade Twente officieel geopend: 'Er staan er wel 70'

IMG 2169
Officiële opening van Elephant Parade in Ootmarsum
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - De Elephant Parade keert ook dit jaar terug in Twente. Vorig jaar waren er verschillende artistieke olifanten te zien in Ootmarsum, dit jaar staan ze verdeeld over heel Noordoost-Twente. Afgelopen maandag werd de Elephant Parade officieel geopend op het kerkplein in Ootmarsum.


De beschilderde olifanten zijn van 20 september tot en met 31 oktober te zien door heel de regio. Kunstenaars over de hele wereld doen mee aan het initiatief. "Er staan in de omgeving wel zeventig olifanten", begint Jeroen Enkelaar, projectleider van de Elephant Parade Twente, in gesprek met Twente FM.

De meeste olifanten zijn er te vinden in het centrum van Ootmarsum. "Hier staan er 25, maar ze staan ook in Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Vasse, Langeveen, Bruinehaar. Op vele locaties dus", vervolgt Enkelaar, die aangeeft dat er speciale routes zijn gemaakt om alle olifanten te kunnen zien. "We hebben een fietsroute langs alle olifanten in het buitengebied. Dat is 165 kilometer, te lang voor één dag. Mensen zouden meerdere dagen kunnen gaan fietsen. We hebben van het totaal vier deelslurven gemaakt langs alle olifanten."

Benieuwd naar het volledige verhaal? Bekijk dan onderstaande reportage!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.