Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Hoofdingang erve asito stadion heracles almelo
Hoofdingang Erve Asito Stadion Heracles Almelo
Beeld: Léon de Man

ALMELO - Heracles heeft met 3-2 gewonnen van AZ.

In Almelo waren de doelpunten voor Heracles van Sierhuis, Burgzorg en Rai Vloet. Het laatste doelpunt werd gemaakt in de blesuretijd.

Heracles Almelo heeft zondag in Erve Asito voor 8.053 toeschouwers met 3-2 van AZ gewonnen. De winnende goal was van Rai Vloet die in de extra tijd een vrije trap weergaloos in de kruising schoot. Kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Jordy Clasie van AZ, vlak voor rust. AZ leidde toen met 0-1 dor een goal van Albert Gudmundsson. Kaj Sierhuis zette Heracles met een pegel van afstand nog voor rust op 1-1.

In de tweede helft kwamen de elf van Heracles op 2-1 door een fraaie goal van Delano Burgzorg, De driepunter leek binnen, maar Tijjani Reijnders dacht er anders over en schoot vlak voor tijd van afstand raak, 2-2. Het venijn zat ‘m zeker in de staart, want Rai Vloet schoot in de 94e minuut Heracles alsnog naar de zege.