Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dorpsfeest gaat weer door, Tilligte kleurt oranje

SC20 You Tube20 Dorpsfeest20 Tilgt
Jorno Masselink op het terrein van Dorpsfeest Tilligte
Beeld: Twente FM

TILLIGTE - Het duurde even, maar er kan weer een feestje gevierd gaan worden in Tilligte. De afgelopen jaren kon het Dorpsfeest vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar aankomend weekend wordt er in het centrum van het dorp weer een ouderwets gezellig feest georganiseerd.


De organisatie ontkomt er echter niet aan: voor het betreden van het terrein moet iedere persoon een geldige QR-code kunnen laten zien. Er staan twee bewakers aan de poort om de bezoekers te controleren. Het mag de pret niet drukken, want eenmaal in de tent kan het feest beginnen.

De verschillende vrijwilligers zijn op vrijdag nog druk bezig met de opbouw van het feestterrein. Organisator Jorno Masselink neemt ons mee over het terrein. Speciaal voor alle inwoners van Tilligte is er afgelopen week zelfs een 'dorpsvlag' aangeboden, waardoor het dorp dit weekend oranje kleurt. "Een mooie Tilligter vlag", zo vertelt Masselink. "Iedere inwoner kreeg deze vlag gratis aangeboden. Tijdens het dorpsfeestweekend hangen de vlaggen allemaal uit."

Benieuwd naar de video? Bekijk deze hieronder!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.