Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Eerste avond Bruins binnen no-time uitverkocht: 'Jeugd kan niet meer wachten'

25 21 dinkelland saasveld bruins
Eigenaar Patrick Bruins bij Dancing Bruins
Beeld: Twente FM

SAASVELD - Zondag 26 september opent Dancing Bruins haar deuren na ‘coronapauze’ vanaf juli van dit jaar. Eigenaar Patrick Bruins is er maar wat blij mee en zag hoe alle beschikbare kaarten binnen anderhalf uur uitverkocht waren. Hij hoopt dat de hogere vaccinatiegraad ervoor zorgt dat de besmettingen niet te ver op gaan lopen.


"We zijn er hartstikke blij mee", begint hij in gesprek met Twente FM. "Hier hebben we anderhalf jaar naar uitgekeken, al zijn we afgelopen zomer natuurlijk ook twee keer open geweest. Maar toen zat alles helaas vrij snel weer dicht. Ik hoop dat het nu ook echt open blijft."

Dat de jeugd niet kan wachten op een avondje Bruins, blijkt wel uit de kaartverkoop. "Die startte dinsdag om 17.00 uur en om 18.15 uur waren alle 2.750 kaarten verkocht. Dat is nog niet de volledige capaciteit, maar hier zijn we al erg blij mee", aldus Bruins. "De jeugd kan echt niet meer wachten… Sterker nog, die moeten er weer een keertje uit. Je merkt overal om je heen wel dat iedereen een wat korter lontje heeft. De jongeren, maar ouderen ook. Het spul moet weer open."

Je merkt overal om je heen dat iedereen een wat korter lontje heeft

Net als tijdens de twee zondagen in juni en juli van dit jaar, wordt er vanaf 26 september weer gewerkt met QR-codes. Geen issue, zo geeft Bruins aan. "De jongeren lijken daar ook helemaal geen problemen mee te hebben. En aan de kaartverkoop te zien hebben ze dat nog steeds niet."

Het blijft voor de horecaondernemingen hopen dat het nu wél goed zal gaan met de besmettingen. "Andere landen – België, Duitsland, Engeland, Kroatië, Tsjechië – die laten zien dat het wel kan. De vaccinatiegraad is nu ook een stuk hoger dan toen. Ik had destijds al het gevoel: misschien zijn we wel een paar weekjes te vroeg."

De anderhalve meter-regel is er vanaf 25 september niet meer, maar Bruins zal de deuren die zondag wel om 00.00 uur moeten sluiten. "Maar dat lijkt de jongeren die naar ons toekomen niet veel uit te maken", sluit Bruins lachend af.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.